Corona i vaš biznis na društvenim mrežama

POSLOVANJE NAKON CORONAVIRUSA

Sada je već više nego jasno da oni koji su samo nestali sa društvenih mreža kada je proglašeno vanredno stanje, da će morati mnogo više da se potrude da povrate svoje mesto na organskim pretragama nego oni koji su ostali i samo smanjili obim poslovanja.

Ne ide u prilog ni što organski domet svakim danom sve više opada. Bizinsima koji nemaju interakciju na svojim stranicama organski domet padne i na 1%….

Kako „oporaviti“ profile nakon pauze

Imajući sve ovo u vidu, jedan topao savet za one koji su stopirali svoju prisutnost na društvenim mrežama– POČNITE ODMAH sa postavljanjem sadržaja na vaše stranice, i polako se pripremajte za potpuni povratak.

Krenite polako, ali pametno.

Postavljajte makar 2 puta nedeljno kvalitetan sadržaj

Potrudite se da vaš sadržaj izazove reakcije publike (komentare, like-ove, share-ovanje), Facebook i Instagram to jako vole.

Šta znači kvalitetan sadržaj. Pokušajte da preskočite trenutnu situaciju, političku i da vaše objave budu obojene vašim nastojanjima da dokažete vaše gledište trenutne situacije. Vaše lično mišljenje za 99% vaših biznisa NIJE VAŽNO.

Da li je po sredi slepi miš sa pijace u Vuhanu, ili je napravljen u laboratorili, ili je 5G mreža ili Kinezi hoće da upropaste Amerikance, ili Amerikanci hoće da upropaste Kineze to za vaš posao ne pravi nikakvu razliku.

Kako god da se okrenete neke od vaših pratilaca ćete uvrediti i izgubiti, a to vam naročito sada ne treba.

DRŽITE SE VAŠEG SEKTORA I POSLOVANJA, POLITIKU OSTAVITE PO STRANI

Šta sve možete da uradite da unapredite vaše poslovanje na internetu

  • Najpre potrudite se da budete optimistični, sve su veće šanse da će ovo da bude samo kratkotrajna kriza.
  • Napišite nekolicinu postova za vaše društvene mreže unapred, ali tako da dajete vrednost čitaocu, da ga vuče objava da čita do kraja.
  • Ako vodite stranice na Instagramu, obratite pažnju da Instagram i Facebook nisu isto! Sredite vaš bio, highlights-ove, uradite istraživanje #, pripremite liste # i naravno pozabavite se vizualima a ponajviše statistikom (ova nije kao u školi, mnogo je zabavnija)
  • Ponudite neke posebne pogodnosti, besplatne konsultacije, besplatnu pošiljku, tester, šta god da ste u mogućnosti
  • Gradite zajednicu, ako imate proizvode/usluge koji mogu da imaju koristi od Facebook grupe, napravite je i posvetite se vašim članovima
  • Sredite vaš sajt
  • Napišite još koji blog post
  • Naučite nešto novo, neki novi softver ili aplikaciju, neki novi prodajni trik
  • Ostanite u trendu, sada imate vremena da pogledate šta sve gospoda iz vašeg sektora iz lokala ili na svetskom nivou rade. Kada ste poslednji put istraživali konkurenciju 😉

I na kraju, pomozite koliko možete.

KUPUJTE DOMAĆE

PODRŽITE MALOG PREDUZETNIKA

PONUDITE SVOJE USLUGE I BESPLATNO, AKO IMATE VREMENA >>> TO MOŽE NEKOM SPASITI BIZNIS

A mi ćemo da sledimo sopstveni savet i da u narednom periodu radimo besplatne analize vaših profila, BESPLATNE KONSULTACIJE ali i BESPLATNU POMOĆ OKO KREIRANJA STRATEGIJE

„KAKO POSLE CORONE“

Pišite nam namilica@adnea.rs i u roku od 2-5 radnih dana, stiže vaša analiza.

Čuvajte se!