Internet reklamiranje – gde se oglašavati?

Ko je jači Google Ads ili Facebook oglašavanje?

Ako se pitate na koji način da reklamirate svoje proizvode i usluge i zanima vas koja je platforma za oglašavanje najbolja, Google Ads ili Facebook, onda ste na pravom mestu. Predočićemo vam sve prednosti obe vrste oglašavanja, a vi ćete na kraju odlučiti koja vama najviše odgovara i koja je u skladu sa karakteristikama vašeg poslovanja.

Razlika između Facebook oglašavanja i Google oglašavanja

Kada je u pitanju Google Ads korisnicima Google-a se prikazuju reklame u zavisnosti od toga koje ključne reči su uneli u polje za pretraživanje. Dok se kod Facebook oglašavanja posetiocu ove društvene mreže prikazuju reklame u zavisnosti od njihovog interesovanja, a to se procenjuje na osnovu lajkovanja, deljenje objava, članstva u različitim grupama i osnovnim podacima koji su ostavljeni u profilu korisnika.

Prednosti Google Ads oglašavanja

Google Ads je odlična internet platforma za oglašavanje i uvek preporučljiva kada postoji potreba za povećanjem potražnje za određenim proizvodom ili uslugom i to je takozvana pull marketing strategija. Kada je u pitanju ovaj vid oglašavanja neophodno je reklamu precizno uskladiti sa rečima koje se ukucavaju u pretraživaču jer se tada ostvaruje pun potencijal i svi neophodni benefiti, a to je krajnja prodaja proizvoda ili usluga.

Kod ovog vida oglašavanja ne opcija  targetiranja krajnjih korisnika na osnovu pola, godina, interesovanja itd, postoje opcije da se više reklama prikazuje onima koji više pokazuju interesovanje za vaše usluge / proizvod, ali to je u domenu optimizacije. Google Ads izbacuje relevantne reklame kupcima na osnovu rezultata pretrage i reči koje kupac ukucava istražujući ili tražeći specifičan proizvod.

Suština je da Google oglasi DOČEKUJU vašeg kupca na pretraživaču, baš u momentu kada njemu TREBA baš vaša usluga ili proizvod. Sa Google oglasima vi ste NA PRAVOM MESTU U PRAVO VREME!

Prednosti Facebook oglašavanja

Ova vrsta oglašavanja je idealna za širenje svesti o brendu i na ovaj način vi skreću pažnju krajnjem kupcu vaših proizvoda ili usluga na sebe. Facebook oglašavanje omogućava, da se oglašavate i prikažete reklamu ljudima koji nikada nisu ni čuli za vas, i ni ne znaju još uvek da im vaš proizvod / usluga treba, koji pokazuju interesovanje za slične proizvode i usluge, a za vas će saznati nakon što će im iskočiti vaš Facebook oglasu. Na taj način se upravo gradi brend, povećava interesovanje, povećava prodaja i širi svest o vašoj prisutnosti na društvenoj mreži.

Što se tiče Facebook oglašavanja vaše reklame će biti vidljive ljudima koje vi možete da birate uz pomoć filtera koji vam pomažu da tačno i precizno targetirate ciljnu publiku na osnovu pola, godina starosti, interesovanja, obrazovanja, mesta prebivališta itd i na taj način se vaše reklame prikazuju tačno određenom profilu potrošača.

Pobednička marketing platforma za internet oglašavanje je…

Odgovor je NI JEDNA.

I Google Ads i Facebook oglašavanje imaju svaka svojih prednosti i nedostataka koje se kombinacijom dopunjuju i čine savršenu celinu. Možete da koristite i jednu i drugu platformu za marketing oglašavanje kako biste ostvarili maksimalne rezultate tj. povećali prodaju.

Google Ads je apsolutni pobednik kada je u pitanju potraga za određenim proizvodom na internetu, gde potrošač uz samo nekoliko reči u pretraživaču može doći do informacija o vašem proizvodu ili usluzi. Pored toga ova vrsta oglašavanja je idealna kada se targetiraju potencijali kupci koji su već u procesu kupovine i neophodan im je samo još jedan korak do klika i konačne odluke.

Facebook oglašavanje isto predstavlja apsolutnog pobednika podjednako moćnog i efikasnog kao i Google Ads gde potencijalnog kupca targetirate na osnovu interesovanja i na taj način dolazite do njih.

Obe imaju opciju RETARGETINGA (remarketinga), tj plasiranje oglasa kupcima koji su se već upoznali sa nama, posetili naš sajt, imali interakciju sa našom stranicom, ogledali neki naš video.

Šta ćete na kraju uraditi i za koju ćete se opciju odlučiti da li Facebook, Google Ads ili obe zavisi isključivo od vaše odluke i od toga koja će se opcija internet oglašavanja pokazati kao najisplativija za vas i vaše poslovanje.

Kontaktirajte nas kako bismo zajedno našli idealno rešenje i najisplativiju marketing platformu za internet oglašavanje prilagođenu vašem proizvodu ili usluzi.

Lansirajmo zajedno vaš biznis u svet digitalnog marketinga.